Hozzávalók:
1 cs.spagetti tészta(hosszú)
3 szelet pulykamell filé
20 dkg gomba
2 paradicsom püré (konzerv)
4 gerezd fokhagyma
1/2 fel vöröshagyma
só, bors,oregano,piros arany (csípős)
3 szelet pulykamell filé
20 dkg gomba
2 paradicsom püré (konzerv)
4 gerezd fokhagyma
1/2 fel vöröshagyma
só, bors,oregano,piros arany (csípős)
Elkészítés:
Nos a recept roppant egyszerű és gyors!
Kezdjük ott, hogy feltesszük a vizet sóval és kevés olajjal forrni. Amíg ez el van magában addig a húst ledaráljuk, a hagymát felkockázzuk. Kevés olajat öntünk a serpenyőbe, felforrósítjuk és belerakjuk a vöröshagymát. Mikor szép aranysárga akkor mehet bele a gomba. Só, bors és kevergetés. Aztán kb 2 perc múlva a darált hús is mehet bele. Ezután jönnek az ízesítők. Zúzott fokhagyma ezzel kicsit kevergetjük. Következő lépésben hozzáadjuk a paradicsompüré konzerveket. Aztán jön az oregano! Ki ne hagyd! És ha minden benne van jöhet kb. 1/2-1 dl víz. Jól összeforraljuk és a végén rakunk bele egy piros aranyat. Közben persze azért ha a víz felforr rakjuk bele a tésztát.:-)
Nagyon finom, gyors és nem túl drága kaja.
Utólag azért még elfér bele egy kis só!
Kezdjük ott, hogy feltesszük a vizet sóval és kevés olajjal forrni. Amíg ez el van magában addig a húst ledaráljuk, a hagymát felkockázzuk. Kevés olajat öntünk a serpenyőbe, felforrósítjuk és belerakjuk a vöröshagymát. Mikor szép aranysárga akkor mehet bele a gomba. Só, bors és kevergetés. Aztán kb 2 perc múlva a darált hús is mehet bele. Ezután jönnek az ízesítők. Zúzott fokhagyma ezzel kicsit kevergetjük. Következő lépésben hozzáadjuk a paradicsompüré konzerveket. Aztán jön az oregano! Ki ne hagyd! És ha minden benne van jöhet kb. 1/2-1 dl víz. Jól összeforraljuk és a végén rakunk bele egy piros aranyat. Közben persze azért ha a víz felforr rakjuk bele a tésztát.:-)
Nagyon finom, gyors és nem túl drága kaja.
Utólag azért még elfér bele egy kis só!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98