Hozzávalók:

Hozzávalók: Zöldborsó,sárgarépa, póréhagyma,zeller,
karfiol,stb. bármilyen idény zöldség, vagy
ami akad otthon. 2 dl paradicsom lé,só,
örölt zöldbors, örölt szerecsendió,1 tojás-
ból , kevés liszttel csipetke, reszelt sajt.

Elkészítés:

A levesből 2-3 litert készitünk.A fazékba rakjuk a zöldségeket, fajtánként 10-10 dkg-ot.Felöntjük annyi vizzel amennyi levest szándékozunk késziteni.Izesitjük :
sóval,örölt zöldborssal, szerecsen dióval.15-20 percig forraljuk.Hozzáöntjök a paradicsom levét. Nem kell tul főzni a zöldségeket mert igy izletesebb . A tojással, kevés liszttel csipetkét készitünk és belefőzzük a levesbe.A tányérokba sajtot reszelünk és ebbe merjük a forró levest.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98