Hozzávalók:

1/2 kg pulykamell
kevés főttkukorica
1/2 csomag spagetti tészta
20 dkg trapistasajt
2 dl tej
1 pupos evőkanál liszt
1 evőkanál Héra
oreganosó, bors, Vegeta izlés szerint

Elkészítés:

A húst aprókockákra vágjuk és olajban kevés vizzel puhára pároljuk.
Mikor majdnem megpuhult izlés szerint fűszerezzük és a kukoricát hozzáadjuk.
Pár percig még együtt pároljuk. A tésztát kifözzük. Sajtmártás: A Héra
margarint felolvasztjuk, liszttel zsemleszinű rántást készítünk.
A tüzről levéve fokozatosan kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
Visszatesszük a tűzre két percig forraljuk, mig megfelelő sűrűségű nem lesz.
Izesítjük izlés szerint, majd 5 dkg reszelt sajtot keverünk hozzá.
A mártást ráöntjük a megpárolt húsra. A húsos mártást ráöntjük a spagettire
és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98