Hozzávalók:

80 dkg zöldbab (bármilyen fajta jó, csak ne legyen szálkás),
5 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg zsemlemorzsa,
1 csapott evõkanál só,
a tetejére: 2 dl tejföl vagy kefir.

Elkészítés:

A zöldbabot mindkét végén megtisztítjuk, vagyis lehúzzuk a szálkát. (A zöld
színû, úgynevezett ceruzabab nem szálkás fajta, a juliskabab csak zsengén
finom.) Megmossuk, és szûrõben lecsöpögtetjük. Vizet forralunk, ezután
megsózzuk, és apránként beletesszük a zöldbabszálakat. A víz újraforrásától
számított 10-15 perc múlva (a babszálak vastagságától függõen) leszûrjük. Amíg
a bab fõ, elkészítjük a vajas morzsát: serpenyõben felolvasztjuk a vajat,
rászórjuk a zsemlemorzsát, és kevergetve addig pirítjuk, amíg az majdnem
rozsdaszínû lesz. A fõtt zöldbabot 4 tányérra elosztjuk, a tetejére szórjuk a
vajas, pirított morzsát, és tejföllel meglocsoljuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98