Hozzávalók:

2db nagyobb padlizsan
daralthus
1/2kg krumpli
hagyma
tort fokhagyma
tejszin
1doboz paradicsompure
so
bors
origano
liszt es olaj a martashoz

Elkészítés:

A krumlit vizben megfozve,meghamozva karikakra kell vagni.A padlizsant hosszaban ujjnyi szeletekre vagva olajban ki kell sutni ugy,hogy szepen megpiruljon.A daralthust sos vizben puhara kell fozni.Ezek lesznek az alapok.Keves olajon aproravagott hagymat es a tort fokhagymat meg kell piritani,raonteni az egesz doboz paradicsompuret,soval,borssal,origanoval izles szerint fuszerezve osszefozni,amig egyszer fel nem forr.Viz NEM kell a szozhoz!Egy lapos,tuzallo talat kivajazva be kell szorni liszttel es az alapokat sorban egymasra rakni a talban.Mindig a krumpli az elso,aztan a padlizsan,hus,a husra a paradicsomszosz(nem szabad osszekeverni),a szoszra a krumpli.Egy keves olajon egy evokanal lisztet kell piritani es 3dl tejszinnel addig keverni,mig kremszeru martassa all ossze.Ez a tejszines martas a megrakott muszaka tetetejere kerul,majd az egyeszet meleg sutoben addig sutjuk,mig a tejszin meg nem barnul.Ez a finom,gorog egytaletel az egesz vilagon hodit,a csaladi unnepek fo atrakcioja lehet!Sok sikert!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98