Hozzávalók:

Dió, mandula vagy mogyoró (vegyesen is lehet)
Aszalt gyümölcs (pl. szilva, sárgabarack, alma)
méz

Elkészítés:

A dióból (vagy mandulából, mogyoróból) és az aszalt gyümölcsből egyenlő mennyiséget kimérünk. (pl. bögrével)
Az olajos magvakat vágódeszkán egy nagy késsel apróra vagdaljuk, az aszalt gyümölcsöt húsdarálón, a nagyobb lukakkal ellátott tárcsán ledaráljuk. (Ugyan úgy, mintha húst darálnánk). Összekeverjük a darabolt magvakat az aszalt gyümölcsökkel, és egy bögrényi keverékhez egy teáskanál mézet rakunk. A masszának össze kell állnia, de ne legyen folyékony, mert akkor nem lehet belőle rudakat formálni. Egy négyszögletes tálkát kibélelünk folpack-kal, és belerakjuk a keveréket. (Akkora tálat vegyünk, amelyben kb 1,5 cm-es réteget kapunk) Jól belepréseljük a masszát, és 1/2 órára hűtőbe tesszük. Ezután kiborítjuk a tálból és izlés szerinti nagyságú rudakra vágjuk. Végül darált dióba forgatjuk. (Ez utóbbi nem fontos, ha nem túl ragacsosak a műzlirudak.) Jó étvágyat!!!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98