Hozzávalók:

kb. 1 kg marhahús
1 adag húsleveshez való zöldség
4 tojás
20 dkg reszelt sajt
só, bors, petrezselyem
zsemlemorzs
4 dkg vajból és 3 evőkanál lisztből + kb 2 dl tejből besamel
olaj a sütéshez

Elkészítés:

Először fözzünk marha húslevest a szokásos módon.
Ha elkészült vegyük ki a levesből a megfőtt marhahúst.
Daráljuk meg és adjuk hozzá a 4 tojás sárgáját a kihült sűrű besamelt, a lereszelt sajtot, sót izlés szerint borst, apróravágott petrezselyemzöldet. Jól keverjük össze a masszát, majd keverjük bele a felvert tojás habot. Ezzel is keverjük el, ha túl hígnak találjuk adjunk hozzá némi zsemle morzsát. Jól formázható, sűrű masszának kell lenni, amiből kb 4 cm hosszú duci rudakat formálunk, majd prézlibe forgatunk és bő forró olajban kisütünk. Nagyon finom krumplipürével, főzelékekkel, zöldségkörettel egyaránt.
Jó étvágyat! Sziasztok!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98