Hozzávalók:

9 tojás,
25 dkg cukor,
15 dkg darált dió,
10 dkg margarin,
3 kanál kakaópor,
féltábla keserű csoki,
2-3 kanál lefőzött feketekávé

Elkészítés:

A 15 dkg cukrot 6 tojás sárgájával habosra keverjük, belekeverjük a diót, majd a 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük és összekeverjük az egészet, ez a tészta, amelyet sütőpapírral fedett tepsibe öntünk és kb.15-18 percig sütjük, majd táblára kiborítjuk, 3 felé vágjuk ez lesz a 3 tortalap. A krémhez 10 dkg cukorral 3 tojás sárgáját elkeverünk, kakaót, csokit, feketekávét gőz fölött sűrűre főzünk, kihűtjük és még kb.10 dkg vajat v.margarint keverünk bele. 2 tojás fehérjéből kemény habot verünk és belekeverjük a krémbe. Megkenjük a tortát kívül-belül. Tetejére zseléscukrot vagy bármit tehetünk, tejszínhabbal fogyasztjuk.Jó étvágyat!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98