Hozzávalók:

csavart tészta
felvágott
sajt
csemege uborka
fagyasztott sárgarépa és borsó
alma
hagyma
az öntethez: csemegeuborka leve, esetleg +ecet, olaj, cukor, só, petrezselyemzöld

Elkészítés:

Az arányok tetszőlegesen változtathatók.
Amíg a csavart tészta fől, megpárolom a fagyasztott sárgarépát és borsót (ha más is van a zacsiban, az sem baj). A főzésnek ezzel vége!
Amíg a tészta és a zöldségek kihűlnek, felaprítom az almát, a csemege uborkát, a felvágottat, a sajtot és (FONTOS!) a hagymát. Mindezeket a kihűlt, vagy langyos zöldséggel együtt hozzávegyítem a kihűlt tésztához (nagyon ne maradjon meleg, mert a sajt elolvad és ronda lesz).
Akár azonnal is fogyasztható, de más- és harmadnap még jobb! Én meleg fasírozotthoz szoktam kínálni, mert a forró, sós husihoz nagyon jól illik a hideg, savanykás tésztasaláta, de magában is jó!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98