Hozzávalók:

2 db pita tészta
1 kisseb fej hagyma
3 db paradicsom
oregánó
20 dkg füslőlt sonka
vaj
1 pohár tejöl
liszt a habaráshoz
só, bors

Elkészítés:

A tésztát rakjuk a piritós sütő tetejéra hogy ropogós legyen mire a tölteléket lekészítjük.
Vágjuk kis kockákra a sonkát és a vajon piritsuk meg.Mikor már úgy itéljük meg ,hogy majdnem jó rakjuk hozzá az apróra vágott hagymát és ezt is pirítsuk a hússal egy kicsit.Ha a hagyma is kész a kockákra vágott paradicsomot is tegyük bele a serpenyőbe, az oregánóval eggyütt.Míg egyet rottyan addig a tejfölt fűszerezzük és a lisztet is tegyük bele.A tejfölt is öntsük bele a serpenyőbe és keverjük össze a többi hozzávalóval ami már megyfőtt.Már csak addig főzzük míg rendesen összekeverednek a hozzávalók. Vigyázzunk arra hogy a paradicsom ne törjön össze.A pita tésztának vágjuk le az egyik csücskét és töltsük bele a finom tölteléket.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98