Hozzávalók:

fejenként 1 csirkecomb
10 dkg gomba
10 dkg főtt, füstölt hús
2 evőkanál sűrített paradicsom
5 dkg reszelt sajt
rozmaring, szurokfű
ízlés szerint só
olaj

Elkészítés:

Fejenként egy csirkecombot besózunk, megszórjuk rozmaringgal, szurokfűvel, és kb. 1 órán át állni hagyjuk. 4 evőkanál felmelegített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd egy tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük. A visszamaradt zsíradékban átfuttatunk 10 dkg fölszeletelt gombát. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, összepirítjuk 10 dkg metéltre vágott főtt, föstölt hússal és 2 evőkanál sűrített paradicsommal. Kevés hideg vizet öntve rá fedő alatt néhány percig pároljuk, majd az elősütött húsra öntjük. az edény fedelével vagy alufóliával letakarva előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, végül a fedőt levéve meghintjük 5 dkg reszelt sajttal, és annyira tesszük vissza a sütőbe, amig a sajt ráolvad. Ebédre vagy vacsorára tálalhatjuk, sült, petrezselymes burgonyával, burgonyapürével, rizibizivel, zöldséges rizzsel és fejes salátával, esetleg kompóttal körítve.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98