Hozzávalók:
40 dkg liszt
4 főtt tojás sárgája
1 egész tojás
25 dkg RÁMA
17 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
tölteléknek lekvár, nutella
4 főtt tojás sárgája
1 egész tojás
25 dkg RÁMA
17 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
tölteléknek lekvár, nutella
Elkészítés:
Összedolgozzuk a Rámát, porcukrot, lisztet, a sütőport egész toját és a főtt tojások sárgáját, amit villával össze kell nyomnielőtte.(A főtt tojások fehérjéje nem kell!)Amikor az egészet összegyúrtuk, bele kell tennni a hűtőbe 1-2 órára. Utána ki kell nyújtani, kiszaggatni kerek formára, egyik fele tele legyen, a másik középen kilyukasztva. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon meg kell sütni. Gyorsan sül! Ha mind kisült, lekvárral össze kell ragasztani két lapocskát. Porcukorral meg lehet szórni a tetejét. Kisfiamnak nutellával szoktam készíteni, mert ő így imádja. Nagyon sokáig eláll. Jó étvágyat!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98