Hozzávalók:

12,5 dkg teljesőrlésű liszt
1/2 kk sütőpor
2,5 dkg margarin
2,5 dkg vaj
2kk napraforgóolaj
2 kk olivaolaj
1 fej finomra vágott hagyma
1 zúzott fokhagymagerezd
40 dkg feldarabolt konzerv paradicsom
1 ek. paradicsoppüré
1 kk. apróra vágott friss rozmaring
12,5 dkg apró összevagdalt gomba
8-8 szem kimagozott fekete és zöld olajbogyó
reszelt parmezánsajt

Elkészítés:

Az omlós tészta zsírosabb, mint az élesztős, ezért vékonyabban nyújtjuk. A tésztához összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd elmozzsoljuk benne a margarint és a vajat. Összekeverjük a napraforgóolajat és 2-3 ek vizet, azután apránként a liszthez adjuk. Lágy tésztát gyúrunk, és fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe rakjuk. Közben elkészítjük a szószt. Az olivaolajban megpirítjuk a hagymát és fokhagymát. Beletesszük a paradicsomot, a paradicsompürét és a rozmaringot. Kis lángon 20 percig főzzük.
Kinyujtjuk a tésztát és kibélelünk vele egy 25 cm átmérűjő sütőformát. Az alját villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük.
A mártást a tésztára öntjük, gombával és olajbogyóval díszítjük, tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal. 25 percre visszatesszük a sütőbe. Forrón is , hidegen is tálalhatjuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98