Hozzávalók:
1kg őzgerinc ( csont nélkül),
15 dkgg sárgarépa,
15 dkg gyökér,
ízlés szerint vöröshagyma,
fokhagyma,
citrom,
bors,
koriander,
babérlevél,
mustár ,
ecet,
boróka,
cukor,
2 dl tejföl,
5 dkg finomliszt,
0,5 dl étolaj
15 dkgg sárgarépa,
15 dkg gyökér,
ízlés szerint vöröshagyma,
fokhagyma,
citrom,
bors,
koriander,
babérlevél,
mustár ,
ecet,
boróka,
cukor,
2 dl tejföl,
5 dkg finomliszt,
0,5 dl étolaj
Elkészítés:
A megtisztított gerincet 1 napig zöldséges páclében érleljük. Olajon a megtisztított, karikára vágott hagymát, répát, gyökeret megpároljuk a fűszerekkel együtt. Rátesszük a pácléből kiemelt húst, és kevés lével felengedve egy órán keresztül pároljuk. Amikor puha, kivesszük a húst, és a zöldséges levét szőrszitán átpaszírozzuk. Ízlés szerint utánízesítjük mustárral, ecettel, citromlével. Tejföllel dúsítjuk majd jól átforraljuk. (Ha nem elég sűrű a mártásunk, kevés lisztből világos rántást készítünk és ezzel sűrítjük.) A húst forrón szeletelve tálaljuk, zsemlegomboccal vagy kifőtt tésztával.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98