Hozzávalók:
1 csirke darabolva
7-8 gerezd fokhagyma
3 evőkanál étolaj
3-4 evőkanál ketchup
1 dl fehérbor
bors /min. 1 kiskanál/
7-8 gerezd fokhagyma
3 evőkanál étolaj
3-4 evőkanál ketchup
1 dl fehérbor
bors /min. 1 kiskanál/
Elkészítés:
A darabolt csirkét jól besózzuk és fél órát állni hagyjuk.
A fokhagymát összenyomjuk és a többi hozzávalóval összekeverve szószt készítünk.
A csirkedarabokat a szószban megforgatjuk és tepsibe tesszük. A maradék szószt a tetejére öbtjük.
Alufóliával letakarva kislángon kb. 1,5 óra hosszat sütjük.
Ha megpuhult a fóliát levéve kissé megpirítjuk a húst.
Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk, savanyúságként fejessalátát kínálunk.
A fokhagymát összenyomjuk és a többi hozzávalóval összekeverve szószt készítünk.
A csirkedarabokat a szószban megforgatjuk és tepsibe tesszük. A maradék szószt a tetejére öbtjük.
Alufóliával letakarva kislángon kb. 1,5 óra hosszat sütjük.
Ha megpuhult a fóliát levéve kissé megpirítjuk a húst.
Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk, savanyúságként fejessalátát kínálunk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98