Hozzávalók:

1/2 kg. szín birkahús
2 fej hagyma
1 csipet köménymag
2 kiskanál pirospaprika
4 gerezd fokhagyma
4 krumpli ( fél kiló újkrumpli )
40 dkg zöldbab
2 erőleves kocka
4 db. babérlevél
2 dl. tejföl
csipetke

Elkészítés:

Olajon megpirítom az apróra vágott hagymát a köménymaggal. Megszórom a pirospaprikával, hozzáadom a húst 10 percig párolom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, felöntöm 1.5 l. vízzel. Az erőleves kockát hozzáadva félpuhára főzöm a húst. Hozzáadom a negyedelt burgonyát, babérlevelet és a zöldbabot.Készre főzöm, a csipetkét beledobom, addig főzöm, mig a csipetke a tetejére fel nem jön, a tejfölt beleöntöm rottyantok rajta még egyet.
TIPP: Apróra vágott pertrezselyem, zellerlevél, újhagyma illik hozzá.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98