Hozzávalók:

  • 1 kg lebőrözött csirkemell filé
  • 15 dkg csirkemáj
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg szalonna
  • bors
  • majoránna
  • oregánó
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • 30dkg burgonya
  • 10 dkg liszt
  • fokhagyma
  • 3 dl olaj
  • só 

Elkészítés:

A csirkemelleket kiveregetjük, enyhén sózzuk, borsozzuk, félretéve állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. Szalonnát kockákra vágunk, majd serpenyőben ropogósra pirítjuk, ezen az apróra vágott hagymát üvegesítjük, majd ráhelyezzük a csirkemájat és a megmosott szeletelt gombát, amit megfűszerezve együtt lepirítunk. Fűszerei bors, majoránna, oregánó, rozmaring, pici bazsalikom, hogy illatos legyen ételünk.

Az elkészült és enyhén hűlt tölteléket a már előzőleg előkészített csirkemellekbe göngyöljük. Bundázzuk a következő módon: a reszelt burgonyát liszttel, fokhagymával, sóval félkemény állagúra keverjünk, s ebben a masszában forgatjuk meg a csirkemelleket. Serpenyőben olajat hevítünk, és lassú tűzön pirosra sütjük a töltött, göngyölt húsokat. Szalmaburgonyával és párolt rizzsel tálaljuk.


Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel