Hozzávalók:
0,5 kg burgonya,
15 gr margarin,
2-3 evőkanál sovány tej,
1/4 kávéskanál őrőlt feketebors,
40 dkg lecsurgatott ( konzerv) paradicsom,
2 kávéskanál apróra vágott friss bazsalikom,
50 gr reszelt sajt (cheddar vagy ementali)
15 gr margarin,
2-3 evőkanál sovány tej,
1/4 kávéskanál őrőlt feketebors,
40 dkg lecsurgatott ( konzerv) paradicsom,
2 kávéskanál apróra vágott friss bazsalikom,
50 gr reszelt sajt (cheddar vagy ementali)
Elkészítés:
A burgonyapürés paradicsomot zöldség- vagy gyümölcssalátával táalaljuk. Ha szeretjük a dekoratív ételt, akkor nyomózsákkal rakjuk a paradicsom tetejére kis burgonyahalmokat.
A burgonyára annyi vizet öntünk, amennyi ellepi, felforraljuk, 15-20 perc alatt kis lángon puhára főzzük. Leszürjük, hozzáadjuk a margarint, a tejet, a feketeborsot, és összetörjük. A paradicsomokat tűzálló edényre tesszük, megszórjuk bazsalikommal, tetejükre nyomózsákkal kis burgonyahalmokat illesztünk, vagy egyszerűen befenjük burgonyapürével, és rászórjuk a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 190 fokon (gázsütő 5-ös fokozata) 25 percig sütjük amíg aranybarna lesz.
A burgonyára annyi vizet öntünk, amennyi ellepi, felforraljuk, 15-20 perc alatt kis lángon puhára főzzük. Leszürjük, hozzáadjuk a margarint, a tejet, a feketeborsot, és összetörjük. A paradicsomokat tűzálló edényre tesszük, megszórjuk bazsalikommal, tetejükre nyomózsákkal kis burgonyahalmokat illesztünk, vagy egyszerűen befenjük burgonyapürével, és rászórjuk a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 190 fokon (gázsütő 5-ös fokozata) 25 percig sütjük amíg aranybarna lesz.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98