Hozzávalók:

40 dkg átszilált liszt
1 evőkanál só
1 evőkanál sütőpor
12,5 dkg reszelt Cheddar jellegű sajt
1 tojás
1 evőkanál olaj
1 evőkanál mák
2,5 dl tej
6 szelet füstölt sonka
hagymás sajt

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük a sajttal. A tejet, olajat és felvert tojást hozzáadjuk. Kiliszetzett deszkán gyors mozdulatokkal összegyurjuk, 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval 6db 6 cm átmérőjű kört vágunk ki. Sütőlapra heylezzük, tejjel kenegetjükmegszórjuk mákkal. 220 fokon aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve hülni hagyjuk, majd kettévágjuk, és a közepét sonkával és sajttal töltjük.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98