Hozzávalók:
néhány pisztráng
sárgarépa, gyökér-jó sok(akár felkockázott mirelit is lehet)
3-4 tejföl
1 egész ráma
só
sárgarépa, gyökér-jó sok(akár felkockázott mirelit is lehet)
3-4 tejföl
1 egész ráma
só
Elkészítés:
A tepsit kivajazzuk. Belefektetjük a megtisztított, jól besózott, kibelezett pisztrángokat ( hassal lefelé ). Mellészórjuk a zöldségeket, ráöntjük a tejfölöket (halra és zöldségre is), Rámorzsoljuk a margarint. 1 pohár vizet öntünk alá és fólia alatt kb. fél óráig sütjük közepes hőfokon. Majd levéve a fóliát kicsit még megpirítjuk. Mindazok ellenére, hogy fűszert nem használunk csodálatos ízeket kapunk! ( hiába a pisztráng az pisztráng!) Krumplipürével a legfinomabb.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98