Hozzávalók:

1/4 adag pizzatészta(lasd a pizzatésztánál)
1 kg friss paraj(vagy 30 dkg fagyasztott)
2 kávéskanál olivaolaj,
2 zúzott fokhagymagerezd,
1/4 őrőlt szerecsendió,
12,5 dkg fejtett zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
1 kicsumázott, apróra vágott piroshúsú paprika
3 szál karikára vágott zöldhagyma,
25 gr reszelt parmezánsajt

Elkészítés:

Paraj és zöldborsó kombináciőjával zsírszegény, magas fehérjetartalmú pizzát készíthetünk.
Összeállítjuk a pizzatésztát és kelni hagyjuk. A mártáshoz a parajt megmossuk, a vastagabb levélereket eltávolítjuk. A fokhagymát 2 percig pároljuk majd hozzáadva a parajt, további 5 percig ( a fagyasztott parajt az utmutatás szerint főzzuk). Beleszórjuk a szerecsendiót, és összeturmixoljuk. A zöldborsót 5 percig pároljuk. Könnyedén átgyurjuk a tésztát, majd kinyujtjuk és kibélelunk vele egy kikent 25 cm átmérőjű sütőformát. A parajpürét a tésztára öntjük. Borsóval, paprikával és hagymakarikákkal díszítjük és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98