Hozzávalók:

25 dkg margarint
25 dkg porcukorral kikeverni
20 dkg darált diót
1 evőkanál zsemlemorzsát
15 dkg réteslisztet
1 sütőport, 1 evőkanál rumot beletenni
6 tojásfehérje habot beletenni

Elkészítés:

Az egészet megsütni, mint a piskótát. Ha megsült forrón a következő mázt tesszük a tetejére: 6 tojássárgáját kikeverünk 18 dkg porcukorral és 2 vaniliáscukorral. Ebből a mázból kávéskanállal kiveszünk, a többit rákenjük a kisült forró sütire. A kivett kanálhoz teszünk pici kakaót és pici tejet, összekeverjük és rácsöpögtetjük a sárga mázra. Így lesz pöttyös tetejű. Hidegen, másnap szeleteljük.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98