Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg cukor
2 tojás
1 tejföl
1/2 csomag sütőpor
bármilyen gyümölcs, vagy ami van

Elkészítés:

A hozzávalókat jól elkeverem, hogy ne legyen csomós a tészta. Egy mély tepsibe öntöm (fontos, hogy mély legyen, mert megnő), és megszórom gyümölccsel. Vigyázni kell, hogy a gyümölcsnek ne legyen túl sok leve, mert a tészta akkor nem tud átsülni.

Úgy is finom, ha gyümölcs helyett dióval, mogyoróval, csokival, stb. szórom meg. (Darált dió, és csoki a tésztába is keverhető, sőt egy narancs levét is bele lehet csavarni.)

Készíthetem úgy is, hogy először csak a tészta felét öntöm a tepsibe, a maradékot elkeverem kakaóval, és márványosan rácsorgatom.

Érdemes dupla adagot csinálni, mert nálunk nagyon gyorsan el szokott fogyni.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98