Hozzávalók:

1 nagy fej hagyma
10 dkg vaj vagy margarin
30 dkg főtt sonka egy darabban
40 dkg nagy kockatészta
5 tojás
2 dl tejfől
zsemlemorzsa, bors

Elkészítés:

A megtisztított finomra vágott hagymát a vaj felén aranybarnára pirítjuk a sonkát apróra felkockázzuk. A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük, hozzáadjuk a pirított hagymát és a sonkakockákat. A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sóval, borssal , kanalanként kíméletesen összedogozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjékkel, lazán a tésztához keverjük, és kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőtálba simítjuk, a maradék vajat a tetejére tördeljük. A tetejét fóliával letakarjuk, forró sütőben 20 percig forrósítjuk, majd a fóliát levéve meg 10 percig szikkasztjuk , pirítjuk, a sütőtálban hagyva, melegen tálaljuk. Vegyes salátát kínálhatunk hozzá.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98