Hozzávalók:

8-10 szelet pulykamell
különféle gyümölcs(lehet konzerv is)
bors,vegeta,
vaj,víz

Elkészítés:

A húst jól bevegetázzuk,kicsit borsozzuk, majd a sütőedénybe teszünk 10-15 dkg vajat, egy kis vizet és megfőzzük.A gyümölcsöket puhára főzzük ( a konzervben már puhák), majd egy lábasban 5 dkg vajjal az apró darab gyümölcsöket megpároljuk.Lehetőleg édeskés gyümölcsök legyenek.Miután elkészűltek, a húsra rákanalazod a lecsöpögtetett gyümölcsöket.Köretként én krumpligombócot tálalok, ami így készül:a főtt krumplit összetöröd, kihűtöd.Elkevered kevés vajjal,sóval, majd annyi liszttel, hogy közepes keménységű állaga legyen. Gombócokat formálsz belőle és kisütöd(legjobb fritőzben, ha másképpen, akkor is bő olajban).Nagyon jó étvágyakat kívánok mindenkinek, remélem nálatok is beválik annyira, mint nálam.
 
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98