Hozzávalók:

1 kg-os puykamell filé
30 dkg szeletelt Bacon
3/4 kg alma
1/2 kg körte
1/2 kg aszalt szilva
só, fehérbors, fokhagyma, száraz fehérbor

Elkészítés:

A pulykamell filét egészben, előző este fokagymás tejbe áztatjuk. Másnap lecsurgatjuk, megszórjuk sóval, fehérbossal (a rétegek között is). Tűzálló tálba kevés olajra tesszük, a belső elváló réteg közé Bacon szalánnát teszünk, majd a tetejére is bőven fektetünk szalonnát.A tetejére-köré bőven teszünk meghámozott, szeletelt almát, körtét, maroknyi aszalt szilvát (teljesen tele kell rakni a tálat).2-3 dl száraz fehérbort öntünk alá. Lefedve (alufólia + tető) forró sütőbe tesszük, 80 %-os hőfokállással 2 és fél órát sütjük, majd a fedést levéve még fél órát pirítjuk a tetejét. Fél óra állás után tálaljuk.
 
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98