Hozzávalók:

1kg pulykacici
6db nagyobb alma(nem birs!)
elősütéshez elegendő mennyiségű olaj
szárnyashusihoz való fűszerkeverék
2-3db tejföl
oregáno
pizzafűszer

Elkészítés:

A pulykacicit elsőként csíkokra kell szeletelni, majd a husi fűszerrel befűszerezni.Amíg meghámozod az almát és fel is szeleteled azt vékony darabokra, addig a husit hagyd fűszer beszívni.A husit bő olajban hirtelen süsd ki, majd -természetesen a maradék olajra már nincs szükség-tedd hozzá az almát és kevergetve hagyd rotyogni egy pict. Utána add hozzá a tejfölt-annyit amennyit szeretnél hozzá-és bánj bőkezűen a fűszerekkel!Leginkább rizs vagy krumplipüré illik hozzá.Jó étvágyat!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98