Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tejföl
- 2-3 evőkanál bor
- 35 dkg darált tepertő
- 15 dkg vaj vagy margarin
- langyos tej
- só és bors
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben megfuttatjuk, liszttel, sóval, vajjal és a szükséges mennyiségű tejjel rétestésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk és vékonyra kinyújtjuk. Rákenjük a darált tepertőt és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva ½ óráig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és az előbbi módon felcsavarjuk. Összesen háromszor nyújtjuk ki ½ órai pihentetéssel. Végül 2 cm vastagra kinyújtva, tetejét késsel rács alakban bevagdossuk, tojással megkenjünk, középnagyságú szaggatóval kiszúrjuk, és élénk tűznél 15 percig sütjük. (A pogácsákat nem szabad lassan sütni, mert kiszáradnak.
Forrás: DPG recepttár