Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb vagy szűzpecsenye
  • 40 dkg krumpli
  • 15 dkg szalonna
  • 2 db nagyobb vöröshagyma
  • bors
  • 4 db nyárs 

Elkészítés:

A vöröshagymát felkarikázzuk, vigyázva, hogy egyben maradjon nagyjából, ne hulljon karikákra. A krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk. A húst és a szalonnát kisebb, kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, előkészítünk egy pecsenyesütő-tepsit és a nyársakat.

Szép sorban ráhúzzuk a darabokat: krumpli, szalonna, hús, hagyma sorrendben. Sózzuk, borsozzuk. Ha kész van mind, olajat vagy zsírt teszünk a tepsibe, belerakjuk a nyársakat, 1-2 dl vizet öntünk alá, lefedjük a tepsit alufóliával és sütőbe toljuk. 30-40 percig sütjük lefedve, majd levesszük az alufóliát és további 20-30 percig sütjük. Közben óvatosan megforgatjuk, hogy alul-felül is piruljon.


 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel