Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya
  • 15 dkg savanyú uborka
  • 40 dkg sovány sertéshús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 01 dkg zsír
  • 15 dkg hagyma
  • törött bors
  • pirospaprika

 

 

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vastagabb karikára vágjuk, és tiszta konyharuhában megtörölgetjük. A sertéshúst, a hagymát, az uborkát és a szalonnát a burgonyához hasonlóan feldaraboljuk, megsózzuk és a megforrósított zsírban először a burgonyát, aztán a húst és a szalonnát hirtelen megpirítjuk.

A húst megszórjuk borssal és pirospaprikával, majd négy kis nyársat készítünk és felváltva ráhúzzuk a burgonyát, a húst, a hagymát, a szalonnát meg az uborkát. Végül a megtelt nyársakat forró zsírban minden oldalukról megpirítjuk. A kész rablóhúst ízlés szerint után sózhatjuk, borsozhatjuk és meglocsolhatjuk a saját zsírjával is.
 
 

Forrás: DPG recepttár 


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel