Hozzávalók:
- 40 dkg burgonya
- 15 dkg savanyú uborka
- 40 dkg sovány sertéshús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 01 dkg zsír
- 15 dkg hagyma
- só
- törött bors
- pirospaprika
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vastagabb karikára vágjuk, és tiszta konyharuhában megtörölgetjük. A sertéshúst, a hagymát, az uborkát és a szalonnát a burgonyához hasonlóan feldaraboljuk, megsózzuk és a megforrósított zsírban először a burgonyát, aztán a húst és a szalonnát hirtelen megpirítjuk.
A húst megszórjuk borssal és pirospaprikával, majd négy kis nyársat készítünk és felváltva ráhúzzuk a burgonyát, a húst, a hagymát, a szalonnát meg az uborkát. Végül a megtelt nyársakat forró zsírban minden oldalukról megpirítjuk. A kész rablóhúst ízlés szerint után sózhatjuk, borsozhatjuk és meglocsolhatjuk a saját zsírjával is.
A húst megszórjuk borssal és pirospaprikával, majd négy kis nyársat készítünk és felváltva ráhúzzuk a burgonyát, a húst, a hagymát, a szalonnát meg az uborkát. Végül a megtelt nyársakat forró zsírban minden oldalukról megpirítjuk. A kész rablóhúst ízlés szerint után sózhatjuk, borsozhatjuk és meglocsolhatjuk a saját zsírjával is.
Forrás: DPG recepttár