Hozzávalók:
1 egész csirke
25 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
1 kg burgonya
3 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem
4 dkg zsiradék
so, bors, szárnyasokhoz ajánlott fűszerkeverék.
25 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
1 kg burgonya
3 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem
4 dkg zsiradék
so, bors, szárnyasokhoz ajánlott fűszerkeverék.
Elkészítés:
A csirkét kicsontozzuk, a bőrét eltávolítjuk, kis kockákra vágjuk, sóval, borssal, fűszerkeverékkel ízesítjük. A burgonyát megpucoljuk, karikára vágjuk. A sajtot lereszeljük, a tört fokhagymával és a tejföllel összekeverjük, majd sóval ízesítjük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, majd a szeletelt burgonyát vékony rétegben belerakjuk, majd a felaprított csirkét. A csirke tetejére a sajtos masszának a felét kenjűk. Ezt mégegyszer ismételjük, végül egy sor burgonyával zárjuk. A tűzálló tálat lefedjük és 180°C -os sütőben kb 100 pecig sütjük. A végén apróra vágott petrezselymet szórunk a tetejére.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98