Hozzávalók:

egy szép nagy fej kelkáposzta
70 dkg. darálthús
0,5 kg gomba
kis üveg zöldborsó ( vagy mirelitből 25 dkg.)
1 fej vöröshagyma,2-3 gerezd fokhagyma
1 csomag konyhakész rizs( fél doboz )
só,bors,majoranna, étolaj szükség szerint
2 doboz tejföl

Elkészítés:

A megpárolt kelkáposztát leveleire szedjük. A darálthúsból pörköltet készítünk, melyet majorannával és fokhagymával ízesítünk.A gombát apróra vágva pici olajon megpároljuk,hozzáöntjük a zöldborsóval együtt (leve nélkül) a darálthúsos pörkölthöz.Kifőzzük a rizst és ezt is hozzákeverjük a darálthúshoz. Sózzuk, borsozzuk, majd rétegezve lerakjuk a kellevelekkel.A teteje kelkáposzta legyen.Tejfölt összekeverünk kevés étolajjal, ezzel leöntjük a tepsibe lerakott kelt és pirosra sütjük a tetejét.Kissé hagyjuk kihülni,majd kockára vágjuk és úgy tálaljuk.Aki szereti,tehet rá még tejfölt.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98