Hozzávalók:

pulykamell filé, bacon szalonna, szeletelt sonka, szeletelt sajt, pulyka fűszersó, vaj, tejszín

Elkészítés:

A pulykamell filét szeletekre vágjuk és a fűszersóval mindkét oldalát bedörzsöljük. Egy nagyobb méretű tűzálló tálat körben kivajazunk, majd a bacon szalonnával teljesen kibéleljük. Lerakunk egy sor pulykamellet, utána beborítjuk a sonkával, majd a sajtszeletekkel. Újból következik a pulykamell, sonka, sajt, a sort bacon szalonnával fejezzük be. Mindezt meglocsoljuk tejszínnel, utána lefedjük és a sütőben kb. fedő alatt 1 órán át, előbb nagyobb, aztán közepes lángon sütjük. Egy óra sütés után a fedőt levesszük róla, és kb. még 20-30 percig sütjük. Tortaszeletekre vágva tálalom, krumlipüré, párolt rizs illik hozzá.
A pulykamell filé helyett lehet pulykacomb filéből, illetve pulyka apróhúsból is, valamint csirkemell filéből is készíteni. Jó étvágyat !
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98