Hozzávalók:
1 kg marha fehérpecsenye
6 db tojás
liszt, só, bors, zsemlemorzsa
a sütéshez olaj
6 db tojás
liszt, só, bors, zsemlemorzsa
a sütéshez olaj
Elkészítés:
A marhahúsból 8 egyenlő nagyságú szeletet vágok, Húsklopfolóval jó vékonyra verem, közben sózom, borsozom,majd í zsemlemorzsát is beleklpofolom. Az így előkészített hússzeleteket tojásba mártom, bő forró olajban kb. 5-8 percig sütöm,mint a normál réntotthúst. A megsült szeleteket kuktába szedem, majd a sütés után megmaradt olajat rászűröm, kb 1/2 dl vizet öntök rá. A kukta forrásától számított kb. 10-15 perc után a hús kész. Fontos! Ne legyen több idő, mert leég. Hagymás tört krumplival, vagy krumplipürével tálaljuk.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98