Hozzávalók:

1/2 kg. liszt
1 kocka rama (ez itt a reklám helye)
3 evőkanál cukor
2 dkg kakaópor
1 cs. sütőpor
TÖLTELÉK:
3 tojás
1/2 kg túró
1 citrom
4-6 evőkanál vaniliás cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, de ha bénáztál volna akkor sincs nagy baj, mert rakd be a tésztát 10-15 percre a hűtőbe. Kapj elő egy tepsit és vajazd, lisztezd ki. Reszeld bele a tészta 3/4-t a tepsibe. Most jöhet a töltelék elkészítése. A tojás sárgáját a cukorral jó habosra keverd. A túrót törd át jó alaposan és keverd össze a citrom reszelt héjával. A tojás fehérjét verd fel jó kemény habbá. A sárgákhoz add hozzá a túrót és alaposan keverd össze. Most jöhet a fehérje is bele, de nagyon óvatosan nehogy összetörjön. Ha összekeveredett rendesen akkor öntsd rá a tésztára, simítsd el és reszeld rá a maradék tésztát.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig kell sütni. DE figyelj! mert először 8-on kell sütni és ha már érzed az illatát akkor 5-re kapcsolod a sütőt. Kihűtve szeleteld és kapkodd a kezed utánna, mert igen gyorsan el fog fogyni!:-)
Ami érdekes lehet, hogy vaniliás cukrot otthon is készíthetsz és finomabb mint a bolti. Veszel egy bödönt, beleborítasz egy kg. cukrot. Ebbe belerakod a vanilia rudat és jól lezárod a bödönt.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98