Hozzávalók:
3 egész tojás
30-35dkg kristálycukor
10dkg margarin
30dkg liszt
1/2 csomag sütöpor
1 citrom héja és leve
1 doboz tejföl
25-30dkg ribizli
30-35dkg kristálycukor
10dkg margarin
30dkg liszt
1/2 csomag sütöpor
1 citrom héja és leve
1 doboz tejföl
25-30dkg ribizli
Elkészítés:
A tojást a cukorral majd a margarinnal habosra keverni. A sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt szakaszosan hozzáadni. A végén a citromhéjjal és a lével ízesíteni. Közepes tepisbe való adag. A megtisztított és megmosott ribizlivel vastagon megszórni a tésztát. Előmelegített sütőben (210C) sütni meglepően hosszú ideig. Frissen tálalandó. Nem túl édes vaníliafagylalttal isteni vagy csak porcukorral is meg lehet szórni a tetejét.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98