Hozzávalók:

Toltelek:
2.5 kg alma
3 pohar barna cukor
1 pohar mez
3 kiskanal fahej
1 kiskanal vanillia
2 pohar almale
2 pohar viz
Ropogos:
1 pohar barnacukor
2 pohar liszt
2 pohar zabpehely
1 pohar margarin

Elkészítés:

Az almakat megpucoljuk, kimagozzuk, feldaraboljuk tetszes szerint.
A Toltelekbe valokat osszeforraljuk, 10 percig kb. Levesszuk a tuzet alacsonyra, amig az alma felig megpuhul.
Kozben kikeverjuk a Ropogost.
Az almamasszat a tepsi aljaba teritjuk, amit beboritunk a Ropogos masszaval. Addig sutjuk a sutoben amig teteje ropogossa vallik.
Hutve taroljuk.
Legjobb ha mikroban felmelegitunk egy szeletet majd vanillia fagyival es tejszinhabbal talaljuk.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98