Hozzávalók:

-1-2 evőkanál liszt
-2-3 dl tej
-kevés vaj
-1/2 fej vöröshagyma
-1-2 gerezd fokhagyma
-só,bors, szerecsendió
-és persze sajt ízlés szerint

Elkészítés:

Egy kevés vajat, vagy olajat ki hogy szereti felforrósítunk, az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket is(préselve) beleszórjuk a liszet és mintha rántást készítenénk megpirítjuk. Beletesszük utánna a fűszereket, só, bors, szerecsendió. Amíg ezt csináljuk kicsit kihűl a liszt és felönthetjük a tejjel. Ezután visszatesszük a gázra és ha kell olykor tejjel hígitjuk. Ha kb. mártás sűrűségű akkor a reszelt sajtot is beleszórjuk és összeforraljuk.
Nagyon finom olyan husikhoz ami "szárazon" készül.:-)
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98