Hozzávalók:

1 kg burgonya

fehérbors
1 cs. snidling vagy újhagyma
17 dkg márványsajt
10 dkg reszelt Parmezán sajt
2,5 dl tej
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, ½ cm-es szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat zsírral kikenünk, majd belerakunk egy sor krumplit. Megszórjuk sóval, borssal, összevágott snidlinggel, a kis kockákra vágott márványsajttal és a reszelt Parmezánnal. A rétegezést addig folytatjuk, míg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére krumpli jön. A fokhagymát összezúzzuk, a tejhez keverjük, majd a krumplira öntjük. A tálat az előmelegített sütőbe toljuk, majd 60-75 perc alatt készre sütjük. Önálló fogásként is kitűnő, de jól illik mellé párolt hal vagy szárnyashús.