Hozzávalók:

40 dkg darált hús
10 dkg trappista sajt
1 tojássárgája
15 dkg márványsajt
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg margarin
cca. fél liter vörösbor
só, pirospaprika, bors, liszt

Elkészítés:

A darált húsban eldolgozzuk a finomra reszelt trappistát, hagymát, az áttört fokhagymát, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. A húsból tojás nagyságú darabokat kanyarintunk ki, s azokat tenyér nagyságú lepénnyé formálva párosával kilisztezett nagy tepsire rakjuk. Minden páratlan lepényre keveset morzsolunk a márványsajtból, ügyelve, hogy a szélére ne kerüljön. Az üres lepényekkel betakarjuk őket, majd alaposan eldolgozva a szélüket, "igazi" fasírozottat kapunk. Ezeket lisztbe forgatjuk, s az olvasztott margarinon kissé megpirítjuk. Anny bort öntünk rá, hogy félig ellepje, majd ebben puhára pároljuk. Köretként tört krumplit adunk. A húsból sokszor kifolyik a megolvadt márványsajt. Ez sem vész kárba, ha másnap megszilárdulva kenyérre kenve az ízesített margarint elfogyasztjuk. Kellemes, pikáns, kissé savanykás íze utánozhatatlan reggeli fogás.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98