Hozzávalók:

Mozzarella sajt
Karaván
Mascarpone sajtkrém
paradicsom
kaliforniai paprika (vagy más nem sárga húsú paprika)
fűszerek (oregano, bazsalikom, görög fűszerkeverék)
tej (esetleg kefir, vagy natur joghurt)

Elkészítés:

A kemény sajtokat (Karaván, Mozzarella) apró kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, és mártást készítünk hozzá a következő módon: Kevés tejet (esetleg kefirt, ill. natur joghurtot), egy kanálnyi mascarponét és a fűszereket jól összedolgozzuk, majd ráöntjük a sajtokra. A paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk, majd szintén feldaraboljuk apróra. Megsózhatjuk, de aki nem szereti a sósat, az mellőzze a só használatát. A zöldségeket a sajtokhoz tesszük és összekeverjük. Hűtőben 1/2-1 óráig hagyjuk összeérni az ízeket. Fogyaszthatjuk magában, de pizza vagy más tésztaétel mellé is kiváló.
Jó étvágyat!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98