Hozzávalók:
Mozzarella sajt
Karaván
Mascarpone sajtkrém
paradicsom
kaliforniai paprika (vagy más nem sárga húsú paprika)
fűszerek (oregano, bazsalikom, görög fűszerkeverék)
tej (esetleg kefir, vagy natur joghurt)
Karaván
Mascarpone sajtkrém
paradicsom
kaliforniai paprika (vagy más nem sárga húsú paprika)
fűszerek (oregano, bazsalikom, görög fűszerkeverék)
tej (esetleg kefir, vagy natur joghurt)
Elkészítés:
A kemény sajtokat (Karaván, Mozzarella) apró kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, és mártást készítünk hozzá a következő módon: Kevés tejet (esetleg kefirt, ill. natur joghurtot), egy kanálnyi mascarponét és a fűszereket jól összedolgozzuk, majd ráöntjük a sajtokra. A paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk, majd szintén feldaraboljuk apróra. Megsózhatjuk, de aki nem szereti a sósat, az mellőzze a só használatát. A zöldségeket a sajtokhoz tesszük és összekeverjük. Hűtőben 1/2-1 óráig hagyjuk összeérni az ízeket. Fogyaszthatjuk magában, de pizza vagy más tésztaétel mellé is kiváló.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98