Hozzávalók:
10 dkg sertéscomb vagy lapocka,
30 dkgg darált hús,
1 tojás,
1 teáskanál só,
1 teáskanál mustár,
1 teáskanál mustár,
1/2 teáskanál bors,
1 evőkanál paradicsompüré,
1/4 kávéskanál majoránna,
4 teáskanál apróra vágott petrezselyem
1 kg dagadó
1/4 l húsleves
2 evőkanál disznó zsír
30 dkgg darált hús,
1 tojás,
1 teáskanál só,
1 teáskanál mustár,
1 teáskanál mustár,
1/2 teáskanál bors,
1 evőkanál paradicsompüré,
1/4 kávéskanál majoránna,
4 teáskanál apróra vágott petrezselyem
1 kg dagadó
1/4 l húsleves
2 evőkanál disznó zsír
Elkészítés:
A sertésszeletet kockákra vágjuk, összekeverjük a darált hússal, tojással, a fűszerekkel és a petrezselyemmel. A keveréket a dagadóba töltjük, és a nyílást szorosan összevarjuk. Bőrével felfelé tűzálló edénybe tett húsra húslevest öntünk, felforraljuk, és 10 percig főzzük. A húst mefordítjuk, bőrét zsírral bekenjük, és az előmelegített sütő közepén megsütjük. A sütés alatt többször meglocsoljuk húslével.
Meleg burgonyasalata vagy burgonyapüré illik hozzá, és fejessalata paradicsommal és paprikával.
Meleg burgonyasalata vagy burgonyapüré illik hozzá, és fejessalata paradicsommal és paprikával.
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98