Hozzávalók:

5 dkg eper vagy málna
1/2 narancs
2 dl könnyű, félédes vörösborv. rozé
1 ek. brandy
1 ek. narancslikőr (triple sec)
1 ek. méz

Elkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 szemet félbevágunk és bambuszpálcikára (vagy vékony szívószálra) szúrjuk, a többit felaprózzuk és hengeres pohárba tesszük. A narancsot megmossuk, héjából girlandot vágunk, a húsát felszeleteljük és az eperhez adjuk. Keverőpohárban jól elkeverjük a bort, a brandyt, a likőrt és a mézet, a gyümölcsre öntjük, lefedjük, legalább 1/2 órára behűtjük. Fogyasztáskor 2-3 jégkockát adunk hozzá, a narancshéj-girlanddal és a bambuszpálcikával díszitjük.
A felsorolt mennyiségek 1 pohárhoz értendők.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98