Hozzávalók:

1/2kg sárgaborsó
3-4 közepes nagyságú sárgarépa
1 nagy fej vörös hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 doboz /2dl/ tejföl
izlés szerint vegeta , só ,
liszt kb. 1 evőkanálnyi

Elkészítés:

A borsót felteszem bő vizben főni--annyit amennyi levest
kivánunk késziteni.
Bele tesszük az apróra vágott vörös és fokhagymát,
valamint a vegetát.
Ezt fél óráig fözzük,közben apróra vágjuk a megtisztitott sárgarépát.A fél óra elteltével beletesszük és répával eggyütt addig főzzük amig a répa nagyon
puha nem lessz.A tejfölt elkeverjük 1 ek lisztel,
és elkavarjuk a levesben . Forrás után kész.
Ebből krém szerű leves lesz. Kb. 5 adag.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98