Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti
  • olívaolaj
  • 1 fejvöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 konzerv darabolt paradicsom
  • 1/2 kg gomba szép vékonyra szelve
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • bazsalikom
  • őrölt rozmaring
  • kevés édesítőszer

Elkészítés:

Az olajon üvegesre párolom a kockákra vágott vöröshagymát. A vékonyra szeletelt gombát kicsit megforgatom rajta, majd felöntöm a borral. Kevés ideig párolom. Kicsit megforgatom, beleöntöm a paradicsomot. Fűszerezem a bazsalikommal, rozmaringgal, édesítővel, sóval (ez azért kell, hogy ne savanyú legyen, hanem sós). Hagyom kicsit összefőni, közben gyakran keverem. Belenyomom a fokhagymát és kicsit összeforralom. Kifőzöm a spagettit és összekeverem a szósszal.

 

Forrás: DPG recepttár


A recepthez társított címkék:
tájjellegű étel