Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti
- olívaolaj
- 1 fejvöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 konzerv darabolt paradicsom
- 1/2 kg gomba szép vékonyra szelve
- 1,5 dl száraz vörösbor
- bazsalikom
- őrölt rozmaring
- kevés édesítőszer
- só
Elkészítés:
Az olajon üvegesre párolom a kockákra vágott vöröshagymát. A vékonyra szeletelt gombát kicsit megforgatom rajta, majd felöntöm a borral. Kevés ideig párolom. Kicsit megforgatom, beleöntöm a paradicsomot. Fűszerezem a bazsalikommal, rozmaringgal, édesítővel, sóval (ez azért kell, hogy ne savanyú legyen, hanem sós). Hagyom kicsit összefőni, közben gyakran keverem. Belenyomom a fokhagymát és kicsit összeforralom. Kifőzöm a spagettit és összekeverem a szósszal.
Forrás: DPG recepttár