Hozzávalók:

180 dkg süllőfilé
2 dkg só
3 db citrom
1 db fejessaláta
10 adag hasábburgonya
5 adag tartármártás
15 dkg liszt
25 dkg zsemlemorzsa
5 db tojás
8 dl olaj (sütéshez)

Elkészítés:

A süllőfilékről a bőrt lenyúzzuk, majd a filéket szeletekre vágjuk, és besózzuk. Rövid idő múlva lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban pirosra, ropogósra sütjük, majd lapátkanállal csepegtetőrácsra emeljük, és alaposan lecsepegtetjük.Fém halastálat tálpapírral borítunk, amelyre felhalmozzuk a frissen sütött hasábburgonyát. Tetejére helyezzük ízlésesen a rántott süllőszeleteket úgy, hogy félig fedjék egymást. Az egészet díszítjük fejessaláta-levelekkel és citromgerezdekkel. Külön mártásoscsészében jól lehűtött tartármártást adunk hozzá.A süllőszeleteket tálalhatjuk petrezselymes újburgonyával és remuládmártással is.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98