Hozzávalók:

4 kicsi lehetõleg éretlen, zöld banán,
4 kis alma,
4 kis, kemény, téli körte,
1 tojás,
4 evõkanál liszt,
2 evõkanál reszelt sajt,
2 dkg vaj (vagy margarin),
ízlés szerint só és törött fehér bors,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A banánokat meghámozzuk, és megsózzuk megborsozzuk. Az almát és a körtét
megmossuk. Az almát egészben, héjastól kicsumázzuk, a körtét pedig meghámozva,
és félbevágva tisztítjuk meg a magházától. Ugyancsak megsózzuk, megborsozzuk. A
tojást felverjük, sóval, borssal ízesítjük. A banánokat és a fél körtéket
elõször lisztben majd a tojásban megmártjuk, ezután ismét lisztbe forgatva,
forró olajban szép világossárgára megsütjük. Lecsöpögtetve melegen tartjuk. Az
almát kivajazott kis tepsibe rakjuk, a magház helyére egy kevés reszelt sajtot
és borsónyi vajdarabkákat szórunk, majd az elõmelegített, közepesen meleg
sütõbe toljuk. Addig pirítjuk, amíg az alma kissé összeroskad, de még nem ereszt
levet. Ekkor meghintjük kevés reszelt sajttal, és világosra pirítjuk.
(Készíthetjük a gyümölcsöket sütõben is. A megfûszerezett gyümölcsöt kevés
olvasztott vajjal meglocsoljuk és megsütjük, majd reszelt sajttal meghintve,
éppen csak világossárgára pirítjuk a tetejét.)
Rendkívül gyorsan és egyszerûen készíthetõ, de csak frissen jó! (Amíg a leves
megmelegszik, és amíg az ebédhez megterítünk, megsülhet a gyümölcsköret.)
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98