Hozzávalók:
virsli
trapista sajt
tojás
tejföl
só, margarin
trapista sajt
tojás
tejföl
só, margarin
Elkészítés:
Személyenként két virslit és két tojást lehet számolni. A virsliket bőrüktől megszabadítjuk és hosszábban behasítjuk (nem kettévágjuk). Az ujjnyi vastag csíkokra szeletelt sajtot a hasítékba tesszük. A tojást felütjük egy tányérba, megsózzuk, teszünk bele két evőkanál (izlés szerint lehet több is) tejfölt és villával felverjük. (A tejföltől lesz könnyű a tojás.) Egy teflon tepsit kikenünk margarinnal, beletesszük a virsliket (levegősen, nem közvetlenül egymás mellé) és ráöntjük a tejföllel felvert tojást.
Teljesen forró sütőbe tesszük, és figyelve, hogy oda ne égjen, (tetejét enyhén pirosra) megsütjük.
Friss kenyérrel, csemege uborkával kiváló egytálétel.
Jó étvágyat kívánok!
Teljesen forró sütőbe tesszük, és figyelve, hogy oda ne égjen, (tetejét enyhén pirosra) megsütjük.
Friss kenyérrel, csemege uborkával kiváló egytálétel.
Jó étvágyat kívánok!
Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98