Hozzávalók:

virsli
trapista sajt
tojás
tejföl
só, margarin

Elkészítés:

Személyenként két virslit és két tojást lehet számolni. A virsliket bőrüktől megszabadítjuk és hosszábban behasítjuk (nem kettévágjuk). Az ujjnyi vastag csíkokra szeletelt sajtot a hasítékba tesszük. A tojást felütjük egy tányérba, megsózzuk, teszünk bele két evőkanál (izlés szerint lehet több is) tejfölt és villával felverjük. (A tejföltől lesz könnyű a tojás.) Egy teflon tepsit kikenünk margarinnal, beletesszük a virsliket (levegősen, nem közvetlenül egymás mellé) és ráöntjük a tejföllel felvert tojást.
Teljesen forró sütőbe tesszük, és figyelve, hogy oda ne égjen, (tetejét enyhén pirosra) megsütjük.
Friss kenyérrel, csemege uborkával kiváló egytálétel.
Jó étvágyat kívánok!
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98