Hozzávalók:

80 dkg sertés dagadó
150 dkg vecsési savanyú káposzta
füstölt kolbász kb 30 dkg
30 dkg A rizs
só, bors, őrölt paprika, szemes bors

Elkészítés:

Egy megfelelő méretű (12 l) lábast zsírral kikenünk, majd pirospaprikával kevert liszttel a zsíros edényt meghintjük. Kifacsarjuk a káposztát, a levét félretesszük, majd az edény aljára kezdjük hinteni a szálakat, minél lazábban.
Az apróra vágott dagadót rétegenként a káposzta közé
helyezzük, majd felülre is káposztát szórunk. Vízzel
felöntjük, a tetejére helyezzük a szeletelt kolbászt.
Lassú tűzön főzzük 1,5 - 2 órán át, majd a káposztalébe
áztatott tiszta rizst lecsepegtetés után az ételhez öntjük. Újabb félórát főzzük, figyeljünk a folyadékra is, ha kell káposztalével töltögessünk utána. Az a jó, ha az étel nem tocsog, de nem is ég le.

Ez az étel elsősorban télen, vagy nagyon komoly fizikai
igénybevétel előtt (aratás, külszíni fejtés) fogyasztható, magas koleszterintartalmú, ugyanakkor C vitamin tartalma jelentős.
 

Forrás:
EXTERNET Web-Art Műhely 1997-98