Hozzávalók:

3 db félkilós csuka (a szakállasi Holt-Tiszából)
15 dkg füstölt szalonna
3 fej hagyma
őrölt paprika, édes és csípős
3 gerezd fokhagyma
1 liter Szekszárdi Cabernet, vagy Pinot Noir
4 adag túrós csusza

Elkészítés:

Az apróra vágott szalonnát bográcsban kiolvasztjuk, a félpőre vágott hagymát a zsírban üvegesre hevítjük. Egy deci vörösborral tovább fonnyasztjuk, belehintjük a kanálnyi édes őrölt paprikát. A tisztított csukákat kétujjnyi szeletekre vágjuk, belehelyezzük a bográcsba, fedő alatt pároljuk, néha megriszáljuk a bográcsot, oda ne kapjon a hal, a párolgást vörösborral pótoljuk (a bográcsban is).Közepes bükkfalángon kb. 45 perc alatt kész a pörkölt, az utolsó 5 percben ráhintjük az erős paprikát. Túrós csuszával és a maradék vörösborral tálaljuk. Csusza nélkül is teljes értékű étel.